Camilla Davidsson – Författare

Jag föddes 1969 och växte upp i närheten av Växjö i Småland. När jag var 10 år berättade jag för mina föräldrar att att jag tänkte flytta till Stockholm och göra karriär när jag blev stor. Tjugo år senare hade jag uppnått min ambition – jag arbetade som marknadsansvarig med tre underställda på ett internationellt bolag och blev utvald att delta i företagets åtråvärda managementprogram. Dessförinnan hade jag jobbat på snabbväxande företag inom telekom och IT.

Hela tiden strävade jag efter mer – en finare lägenhet, en bättre titel. dyrare kläder och lyxiga weekendresor. Jag sökte status och bekräftelse och identifierade mig nästan helt och hållet med det som stod på mitt visitkort. Utåt sett var jag lyckad men inuti bredde ett stort mörker ut sig. Jag led av allvarliga sömnstörningar, hade minnesproblem, hjärtklappning och ångest och klarade mig inte utan långa minneslistor. Istället för att lyssna på kroppens signaler bytte jag gång på gång jobb och miljö. Åren gick och jag fortsatte att arbeta hårt, inom olika globala bolag, men med en falnande livsgnista. Jag mådde allt sämre utan att förstå varför. Idag vet jag att jag borde ha sjukskrivit mig för utmattningssyndrom, att jag levde ett liv som måhända såg bra ut på ytan men som inte gav inre tillfredsställelse. Jag hade förväxlat att vara lycklig med att vara lyckad.

Våren 2006 nådde mitt liv sin absoluta botten. Jag hade tagit en time-out från jobb på obestämd tid och sparpengarna började sina, pojkvännen och jag bröt upp eftersom han inte ville ha en ny kull barn, jag hade ingenstans att bo och hade varken lust eller ork att söka nytt jobb. I samma veva läste jag av en slump om en man som fått i present av sin flickvän att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien för att reda upp sitt liv. Jag hade inget att förlora och en kort tid senare befann jag mig i Saint-Jean-Pied-de-Port, en bergsby på franska sidan av Pyrenéerna. Där påbörjade jag en 90 mil lång vandring som helt kom att förändra mitt liv. Jag insåg att jag hade levt efter samhällets måttstock för lycka och välgång och inte efter min egen inre kompass. Jag hade inte ens vetat om att jag hade en …

Efter vandringen började jag förändra mitt liv på punkt efter punkt. När jag fick möjlighet att driva ett Bed & Breakfast på Fårö om somrarna tog jag chansen, jag slutade överkonsumera kläder, gick kurser i ämnen som verkligen intresserade mig och hösten 2014 flyttade min man och jag med våra tvillingdöttrar (ja, just han som inte ville ha fler barn :) ) till Åre där vi bor höst, vinter och vår.

Drivkraften i mitt skrivande kommer ur en vilja att dela med mig av mina erfarenheter om hur fel allt kan bli när man lever ett liv i jakt på yttre tillfredsställelse, status och bekräftelse istället för efter sin egen inre övertygelse. Min förhoppning är att få läsaren att stanna upp en stund, ta sig tid att lyssna inåt och reflektera över sina livsval och sina inre önskningar. Och kanske, kanske kan Emmas pilgrimsvandring och hennes möten längs vägen, bland vinodlingar, knotiga olivträd, tusenåriga byar och den eteriska doften av eukalyptus, inspirera någon att vandra Caminon.

6 thoughts on “Camilla Davidsson – Författare

 • 2 december, 2015 at 09:09
  Permalink

  Camilla
  Läser under vintergatans alla stjärnor. Vissa stycken rör mig till tårar, talar till mig på djupet… Boken hjälper mig att sakta och varsamt möta min längtan, längtan efter att bara få vara, få vara jag utan krav. Har ingen aning om var vägen ska leda mig men dina ord ger mig hopp.
  Tack från djupet av mitt hjärta.
  /Pernilla

  Reply
 • 28 augusti, 2016 at 14:04
  Permalink

  Fastnade efter två minuter för ditt sätt att skriva.
  Dessutom drömmer jag också om att vandra
  av Caminon och jag är också romantiker
  snarare än realist. Har också bekräftelsebehov och
  älskar mat och vin.
  Förälskade mig också en i Gotland en gång i tiden.
  Besökte ön för Crimetime för en vecka sen.
  Stor igenkänningsfaktor.

  Ska bli ett sant nöje att läsa bok nr tre.
  Lycka till med skrivandet och försäljningen.

  Reply
 • Pingback: Redigeringsträsket – …MITT SKRIVLIV

 • 18 december, 2016 at 12:48
  Permalink

  Tre underbara böcker som jag inte kunde sluta läsa. Så synd bara att det tog slut hoppas verkligen du fortsätter skriva.

  Reply
 • 14 februari, 2017 at 16:15
  Permalink

  Tack för att du skrev om Caminon. Att en ”gammal” marknadsförare som du kan ha sådan psychologist kunnande och skriva på djupet, så att saga. Bravo. Man får nog läsa boken en gång till, för att tillgodogöra sig alla visa pärlor. Ja, jag skulle ha gjort en sådan vandring för fentom år sedan, då jag för andra gången gick i väggen (man visste inte då vad burned out var för åkomma och allt vart fel) och vart förtidspensionerad (sjukpension kanske det heter). Nu är jag för gammal för strapatser.
  Det skall bli trevligt att läsa din andra bok. Synd att tävlingen om att få vinna en vistelse hos dig på Fårö inte gäller längre. Du få uppdatera hemsidan. Tack för en trevlig tid med Emma.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>